Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2009 januárban kerül adásba az a műsor, amelyet Isabelle Legeron, a Travel Channel ismert műsorvezetője készít a magyar borokról. A magyarországi forgatás során elárulta, már csukott szemmel is megismerné a magyar borokat és gyűjteményében ezentúl a magyar dűlők remekei is helyet foglalnak majd. Az ő ízlésében nyugodtan bízhatunk, hiszen műsorvezetői karrierje előtt borbírálóként dolgozott.
A Bors magazin interjút is készített Isabelle-lel, aki mint kiderült, a Magyar Bormarketing Kht. meghívására érkezett Magyarországra és a Kht. több, mint száz fajta borral kényeztette.
- Van már kedvence?
- Leginkább a Somló-hegyről, Tokajból és Egerből származó minták tetszettek.
- Két éve foglalkozik műsorában borokkal, ezalatt több ezer fajtát kóstolt meg. Csukott szemmel is felismerné a magyar szőlő levét?
- Az olyan jellegzetes fajtákat biztosan, mint a Furmint, a Hárslevelű, vagy a Csókaszőlő.
- Külső szemlélőként mennyire tartja nemzetközi szinten versenyképesnek a borainkat?
- Édes borokban a Tokajit feltétlenül, ám én az egyedülálló magyar fajtákat is kiemelném. Magyarország kis ország, véleményem szerint nem külön régiókként, hanem egyben kéne hírnevet szerezni a boroknak.
- Vörös, vagy fehér fajtákkal lehetünk inkább sikeresek?
- A fehérek erősebbek, de Egerben például csodálatos ízvilágú tételeket kóstoltam. A Bikavér megítélése sajnos nagyon rossz, mert korábban silány borok kerültek piacra ezen a néven, ám ma már méltatlanul mellőzöttek.
- Ön franciaként gondolom saját országa boraiból válogat a legszívesebben.
- Nem mondom, a Rhone–vidék borainak (Dél-kelet Franciaország) és a Shiraz fajtának nagy rajongója vagyok, de a londoni és párizsi pincémben közel hatszáz palack bort őrzök, köztük szlovén és libanoniakat is. Engem csak az érdekel, hogy ami a palackban van, azon érződjön, hogy honnan érkezett. Azért szeretem ezt a szakmát, mert minden nap új borokat fedezhetek fel.
- Bővül a gyűjtemény magyar nedűvel is?
- Gondolatban már el is kezdem összeállítani. Néhány palackkal biztosan hazaviszek.
- Visszajön még hozzánk?
- Feltétlenül. Most elég feszített tempóban dolgozunk, de ez olyan
csodálatos ország, hogy szeretném egy kicsit jobban megismerni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!