Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kánikulában nincs is jobb mint egy hűs pince mélyén bort kóstolni - ám nem mindegy mikor, mit és hogyan, és az sem, milyen ételekkel és italokkal körítve próbálja a borkedvelő felderíteni a kiválasztott nedű igazi természetét.Léteznek borgyilkos ételek, amelyek tönkreteszik a hegy leve igazi bukéját. Ezek közül sorol fel néhányat egy borászati lap.
Borkóstolás
előtt ne fogyasszon senki erősen fokhagymás ételt (mellé persze
lehet!), de vöröshagymát és lilahagymát sem, ezek elnyomják a bor
illatát, zamatát. A csípős kolbász és az erős paprika egyszerűen
felülírja a bort. Különleges évjáratú csúcsborokat nem szabad kóstolni,
ha valaki előtte erős, fokhagymás kolbászt fogyasztott, mert az ital
illatgazdagsága eltörpül.
Bár a borkóstoláshoz klasszikus kísérőfalat- a kiflidarabkák, az
almaszeletkék mellett - a sajtkocka, az erős, érlelt, csípős sajtok nem
valók erre a feladatra. Az ecet, az avokádó és a reggeli joghurt
ugyancsak nincs jóban a borral.Az édes fajták általában illenek a
desszertekhez, de az émelyítően édes süteményhez kevéssé. A szakemberek
szerint az a jobb, ha a bor édesebb, mint amit kísér.
Kóstolás előtt ne igyon senki kávét, capuccinót, jegeskávét. Felejtse
el a mentolos, citromos, zöldalmás és egyéb rágógumikat. A dohány és az
erős parfüm ugyancsak elnyomja a finom, összetett, érzékeny zamatokat.
Érdekes, hogy a zaj is mennyire zavaró lehet. A borkóstoláshoz nyugodt körülményeket kell teremteni.
Borfesztiválon, ha nagy a meleg, először a fehérborok és a rozék között
kell kutakodni. A naplementéhez már jól passzol egy pohár pinot noir, s
amikor hűl a levegő, jöhetnek a vörösborok, majd a desszertborok.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Championwine
ÃÂjjeli szüret
Szüret idején mutatkoztak be a magyar borvidékek
Kárt okoznak az olcsó import borok