Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Én, mikor elolvastam ezt a cikket, megintcsak elképedtem a tudomány használatának irányvonalán... de ítélje meg mindenki saját maga...
"Francia kutatók a minõségi borok korának merõben új meghatározási módszerét (ionsugár-analízis) dolgozták ki, és már tízéves szerzõdés is született az eljárás alkalmazásáról egy londoni borkereskedõ céggel.
A boros palackokat nagy energiájú ionsugár alá helyezik, amelyet a francia Aquitaine régió részecskegyorsítójában állítanak elõ.
16 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
|
|
A modern magyar irodalom hányattatott sorsú géniusza Hamvas Béla. Filozofikus anélkül, hogy érthetetlen lenne, mondandójával mindig igyekezett fedni az életet és az élettel fedni a mondandót. Aki költői írást is megismerne a borról és ezzel együtt Hamvas stílusát is, annak ajánlom A bor filozófiája című művet.
Néhány kedvcsináló részletet itt találhat a kíváncsi olvasó: http://hamvasbela.org/szavak/bor.htm
Nem is gondolnánk, de a bor számos olyan anyagot tartalmaz, ami allergiás rohamot, vagy akár asztmát is okozhat. Íme egy kis összefoglaló ezekrõl a szennyezõanyagokról, néhány csúnya kifejezéssel tartkítva.
A bornak számos kémiai és biológiai szennyezõanyagai vannak, így a szulfitok, dioxin, hisztamin, naftalin, arzén, kadmium, ólom és higany. Eddig az ételkiegészítõk szulfittartalmát tették felelõssé a bor okozta asztmáért. Ennek a jelentõségét feltehetõen túlbecsülték.
Szeretnék ide beszúrni egy cikket, amire csak most találtam rá, pedig áprilisi hír, mégsem hallottam róla... pedig Budafok a szívem egyik csücske... pirul is miatta az arcom!!! :-/
"A Törley cégcsoport termékei idén is jól szerepeltek a Challenge International du Vin borversenyen! |
Franciaország idén április 12-én, immáron 32. alkalommal került megrendezésre a Challenge International du Vin nemzetközi borverseny, melyre a világ 35 országából 5.129 bort neveztek. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás