Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
|
|
Baron, I saw that snippet about the 6th Century. The Board is a liltte confused. They're off by about 6 centuries. However, I think what's at issue here is that the MOA has likely, and cleverly, tried to deflect the issue by saying that their road is not named for their current sheikh who lives in Pakistan, but the orignal sheik, Sheikh Abdul Qadir al-Gilani, from whom Mubarak Ali Gilani claims descendancy. Hailing from Baghdad, he was the founder of the Qadiri branch of Sufism and lived in the 12th Century.
Laikus kocsmázó-fröccsözõként gyakran hallhatjuk a pult túloldaláról: - Rizlingbõl jó lesz? - és ha magyar kocsmában járunk, ilyenkor az Olaszrizlingre kell gondolnunk. Összefoglaljuk, mit is kell tudni errõl a csaknem-hungarikumról.
A rizling elnevezés -
a magyar kocsmákat kivéve - az egész világon a Rajnai rizlinget illeti, ez az egyik legismertebb fehér szõlõfajta. Elsõsorban Európában termelik, inkább a kontinens északi vidékein.
Bár a Rajnai Magyarországon is több helyen elõfordul, a termelt
mennyiséget tekintve meg sem közelíti névrokonát, az Olaszrizlinget.
Kánikulában nincs is jobb mint egy hûs pince mélyén bort kóstolni - ám nem mindegy mikor, mit és hogyan, és az sem, milyen ételekkel és italokkal körítve próbálja a borkedvelõ felderíteni a kiválasztott nedû igazi természetét.Léteznek borgyilkos ételek, amelyek tönkreteszik a hegy leve igazi bukéját. Ezek közül sorol fel néhányat egy borászati lap.
Borkóstolás elõtt ne fogyasszon senki erõsen fokhagymás ételt (mellé persze lehet!), de vöröshagymát és lilahagymát sem, ezek elnyomják a bor illatát, zamatát.
Az illatok, ízek, zamatok
érzékelését és megítélését összetett fizikai, fiziológiai, pszichikai,
érzelmi, szimbolikai és kulturális tényezõk összhatása határozza meg.
Az
életkor, a nem, az egészségi állapot, a környezet hatása (évszak,
hõmérséklet, világítás, zaj, páratartalom, idegen illatok, színek), a
környezet hangulata, díszítése, a közérzet, a kedélyállapot, az egyéni
ízérzékenység, a színek pszichikai hatása, az emberek viselkedése, a
szimbolikai értékek érzelmi befolyása mind együttesen nagyon fontos
szerepet játszik.
Íme egy kis összegzés Bikavér témában
Az azonos megnevezésû borok közül manapság Bikavérbõl adnak el a
legnagyobb mennyiséget kis hazánkban, ami kábé 80000 hektolitert jelent
évente! Nem kis szám, igaz? Ráadásul külföldi barátaink nagy része is
ezt szajkózza, ha a magyar borról faggatjuk.
Az ismertség tehát adott, ám ennek ellenére számos tévhit kering a
Bikavérrõl még magyar fejekben is, itt az ideje hát, hogy egyszer és
mindenkorra tiszta vizet öntsünk a borospohárba!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu