Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Borfesztivál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Trostel Vigasz Péter
WSET bortanácsadó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Borfesztivál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2009 januárban kerül adásba az a mûsor, amelyet Isabelle Legeron, a Travel Channel ismert mûsorvezetõje készít a magyar borokról. A magyarországi forgatás során elárulta, már csukott szemmel is megismerné a magyar borokat és gyûjteményében ezentúl a magyar dûlõk remekei is helyet foglalnak majd. Az õ ízlésében nyugodtan bízhatunk, hiszen mûsorvezetõi karrierje elõtt borbírálóként dolgozott.
A Bors magazin interjút is készített Isabelle-lel, aki mint kiderült, a Magyar Bormarketing Kht.
|
|
16 éve | Lovas Vanda | 0 hozzászólás
2008.10.03-16. Aszús szõlõfürtök, szüreti mulatságok, kiváló borok és gasztronómiai különlegességek és feledhetetlen szüreti hangulat várja a vendégeket Tokaj-Hegyalján.
Az aszúzás az egyik legnehezebb, de legszebb munka: kevesen tudják, hogy egy puttony aszúszem összegyûjtése minimum négy ember teljes napi aprólékos munkáját igényli, hiszen az érett fürtökrõl szemenként kell lecsipegetni az aszúszemeket. Éppen ezért nem sok gazda van Tokaj-Hegyalján, aki ilyenkor vendégeket fogad.
16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Francia atomfizikusok egy olyan módszert dolgoztak ki, mellyel pontosan meghatározható a Bordeaux-i nagy borok, valamint az azokat tartalmazó palackok életkora. A Bordeaux-i nukleáris kutatóintézet által kiadott közlemény az eljárás szükségességét azzal indokolja, hogy ma már a mûtárgyakhoz hasonlóan az igencsak borsos árú nagy borok eredetisége is igazolásra szorul.
Amiben lehet némi igazság, hiszen például egy palack 1983-as évjáratú, a Saint-Emilion vidékérõl származó, fele részben Merlot-ból, fele részben Cabernet Franc-ból készült, vadonatúj tölgyfahordókban érlelt Chateau Ausone 505 euróba, azaz 120 ezer forintba kerül.
16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
A 17. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgõfesztivál jótékonysági borárverésének összege 3,4 millió forintot tesz ki - tájékoztatta az MTI-t a fesztivál sajtófõnöke. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára felajánlott összeg kedvezményezettjei idén azok lesznek, akik otthonukban ápolják családtagjaikat.
A legmagasabb leütési árat - 6 palackért 180 ezer forintot - a Vinum Primatis Zrt. tételei érték el. Az egypalackos tételek közül az indulási árhoz képest a legmagasabb vételi árat egy tokaji cuvée mondhatja magáénak: a bor 9 ezer forintról indult és 80 ezerért kelt el.
A kisharsányi Vylyan Szõlõbirtok és Pincészet nyerte el az idén Az év pincészete díjat - jelentette be az elismerést odaítélõ három szervezet, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia, valamint a Magyar Szõlõ- és Bortermelõk Szövetsége szerdán.
A dokumentumban olvasható indoklás szerint a szakmai körök jelölése és szavazatai alapján már hetedik alkalommal adományozott kitüntetéssel a cégnek azt a kollektív teljesítményét ismerték el, amelyet az országban és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körû népszerûsítése érdekében kifejtett.
Nem, itt most nem a bor hatásairól van szó. A must forrásakor keletkezõ gázok (szén-dioxid, másnéven mustgáz) fulladást okozhatnak, számtalanszor hallottunk már ilyet a hírekben ilyenkor õsszel.
A mérgezésben szenvedõket csak a tûzoltók tudják biztonsággal kimenekíteni szorult helyzetükbõl. Wéber Antal ezredes tárta fel a szén-dioxid veszélyes természetét.
- A mustgáz kétszeresen is veszélyes. Egyrészt vannak mérgezõ összetevõi, másrészt olyan alkotóelemei is, amelyek a levegõnél nehezebbek, így a pince alján gyûlnek össze, lassan kiszorítják onnan a belélegezhetõ levegõt, és fulladást okoznak. Szaknyelven úgy mondjuk: ilyen esetekben csak a környezettõl függet-len légzésvédelmi berendezések használhatók: az egyszerû gázálarc nem, a tûzoltóságon alkalmazott légzõkészülékek viszont megvédenek.
Én, mikor elolvastam ezt a cikket, megintcsak elképedtem a tudomány használatának irányvonalán... de ítélje meg mindenki saját maga...
"Francia kutatók a minõségi borok korának merõben új meghatározási módszerét (ionsugár-analízis) dolgozták ki, és már tízéves szerzõdés is született az eljárás alkalmazásáról egy londoni borkereskedõ céggel.
A boros palackokat nagy energiájú ionsugár alá helyezik, amelyet a francia Aquitaine régió részecskegyorsítójában állítanak elõ.
16 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
A modern magyar irodalom hányattatott sorsú géniusza Hamvas Béla. Filozofikus anélkül, hogy érthetetlen lenne, mondandójával mindig igyekezett fedni az életet és az élettel fedni a mondandót. Aki költői írást is megismerne a borról és ezzel együtt Hamvas stílusát is, annak ajánlom A bor filozófiája című művet.
Néhány kedvcsináló részletet itt találhat a kíváncsi olvasó: http://hamvasbela.org/szavak/bor.htm
Nem is gondolnánk, de a bor számos olyan anyagot tartalmaz, ami allergiás rohamot, vagy akár asztmát is okozhat. Íme egy kis összefoglaló ezekrõl a szennyezõanyagokról, néhány csúnya kifejezéssel tartkítva.
A bornak számos kémiai és biológiai szennyezõanyagai vannak, így a szulfitok, dioxin, hisztamin, naftalin, arzén, kadmium, ólom és higany. Eddig az ételkiegészítõk szulfittartalmát tették felelõssé a bor okozta asztmáért. Ennek a jelentõségét feltehetõen túlbecsülték.
Szeretnék ide beszúrni egy cikket, amire csak most találtam rá, pedig áprilisi hír, mégsem hallottam róla... pedig Budafok a szívem egyik csücske... pirul is miatta az arcom!!! :-/
"A Törley cégcsoport termékei idén is jól szerepeltek a Challenge International du Vin borversenyen! |
Franciaország idén április 12-én, immáron 32. alkalommal került megrendezésre a Challenge International du Vin nemzetközi borverseny, melyre a világ 35 országából 5.129 bort neveztek. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás